Mä käyn salilla. Jatkossakin.

Joo, ihan vissi juttu, että käyn salilla. Kuka tänä päivänä nyt ei edes vähän jumppaa. Tai ainakin ajattele sitä. Mielelläni käyn myös jatkossa. Ja tiedätkö miksi?

Siksi, että mua kuunnellaan siellä. Ei silleen oudolla tavalla kuunnella, vaan asiakasystävällisesti. Anna, kun kerron.

Kun meen salille, tykkään aina aluksi venytellä ja vanuttaa, puljata ja pyörittää kehoani. Siitä tulee hyvä fiilis, kun tuntee pystyvänsä. Mut sitäkin tärkeempää mulle on istuu eka alas kuntopyörään ja tuijottaa sitä salia, jossa sitten venytän. Ottaa semmonen oma hetki, että täällä mä nyt oon. Olen voittaja. Keskittyy, hengitellä ja fiilistellä sitä, että onko tänään jalkapäivä, käsipäivä, vai joku muu päivä. Ja sit mä kyllä kanssa liikutan jalkoja ees taas, jota sanotaan pyöräilyksi.

Mut sit mä vaihdoin salia. Tai siis en kuntosalia, vaan sitä huonetta, jossa teen sen vanuuttamisen. Mutta siellä ei ollu pyörää. Ja koska olen suomalainen pian keski-ikäinen nainen, niin en voi tietenkään muuttaa mun tapoja (silmänisku). Mutta mä funtsin, että siellä toisessa sali-huoneessa on liikaa pyöriä ja se liika on tiellä. Ja se, että mun salissa ei ole pyörää. Niin, voisko sinne tuoda sen ärsyttävän pyörän pyörimästä muiden jaloissa ja tuoda sen mun jalkoihin?

Ja sit tiedäks mitä. Mä pyysin salivastaavalta tätä. Ja se oli, että “mä olin luulossa, että sitä ei käytetä siellä “sun uudessa” salissa, ni me vietiin se sinne toiseen saliin, mut mä käyn siirtää sen.” Ja mä olin ihan onneni kukkuloilla jo siinä kohtaa, koska:
A. Tää asiakaspalvelu best.
B. Joku kuuntelee mua, eli asiakasta.
C. Muotoilija (eli minä) olen fiilareissa siitä, että asiakaspalvelukokemus ja prosessi best.

Ja sen takia mä käyn mielelläni jatkossakin salilla. Siellä kuntosalilla, sekä siellä mun salihuoneessa. Jatkossakin, koska tää oli hyvää muotoilua.

Summasummarum 3 teesiä asiakaskokemuksen parantamiseen:

  1. Pysähdy, kun asiakas puhuu. Ja kuuntele, mitä se sanoo. Se, että sisäistää sen sanoman auttaa myös.

  2. Tunnusta (ei oo pakko ääneen asiakkaalle), jos ei oo menny putkeen tai on ymmärretty jotain väärin asiakkaiden toiveista. Tunnusta kuitenkin ainakin ittelles. Siitä oppii.

  3. Tee parhaasi muutoksen eteen. Uskalla vähintään kokeilla.

Hyvää muotoilua,
Elina


Kannen kuvalähde: tekoäly, promptilla “the most shining spinning bike ever”

Seuraava
Seuraava

Mitä voisin tehdä seuraavaksi, kun minulla ei ollut mitään?